14. februāris, svētā Valentīna diena

Pievienots : 2019-11-29 18:07:22

Kas ir Valentīndiena?

Svētā Valentīna dienu uzskata par visu mīlētēju svētkiem, kurus katru gadu atzīmē 14. februārī, tieši februāra vidū.  Šie svētki ir īpaši populāri Rietumeiropā un Amerikas savienotajās valstīs, lai gan pēdējo gadu laikā, šie svētki tiek atzīmēti teju visā pasaulē.

Ierasts, ka šajos svētkos  tiek apdāvināti mīļotie. Pasniegtas skaistas apsveikumu kartītes un dāvāti milzu rožu klēpji. 

14. februāris

Kā cēlusies Svētā Valentīna diena?

Saskaņā ar vienu no populārākajām versijām kas bija, šo svētku saknes meklējamas jau senajā Romā. Tur 14. februārī romieši godināja Dievieti Juno, visu sieviešu patronesi, laulības un mātes dievieti. Kad tieši nākošajā dienā (15. februārī) sākās auglības svētki. Šie svētki bija diezgan brutāli, kur Lupera Priesteri izģērbās, valkājot tikai kazas ādu, skraidot pa pilsētu, sitot pretimnākošās sievietes, tādejādi ticot, ka tas dos auglību un vieglas dzemdības sievietēm. 

Katoļu baznīca 14. Februārī piemin tās divus mocekļus: Romas Valentīnu un Interamnskas Valentīnu, kuri dzīvoja 3.gadsimtā.  Interamnas bīskaps bija slavens ar dziedināšanas spējām. Kristiešu vajāšanas laikā viņš tika arestēts, un pēc tam, kad viņš atteicās upurēties pagānu dieviem, viņš tika spīdzināts un pēc tam viņam tika nocirsta galva.

Svētais Valentīns no leģendām ir kolektīvs tēls, kas apvieno Valentīnu Intermanski un Valentīnu Romānu. Viduslaikos viņa vārdu sāka saistīt ar mīļotā personāžu. Leģenda vēsta par atvadu vēstuli ar mīlestības deklarāciju, kuru Valentīns atsūtīja pirms sava cietumnieka Jūlijas meitas nāves. 

Saskaņā ar citu versiju, Valentīns neredzīgajai meitenei nodeva vēstuli, un viņa brīnumainā kārtā tika dziedināta no akluma.  Pēc šīs leģendas arī bija radusies tradīcija pasniegt Valentīndienas kartītes. 

Valentīndiena

Kā tiek svinēta Visu mīlētāju diena?

20 gadsimtā 14. februāris beidzot kļuva par dienu, tādu, kādu mēs to zinām šodien, nevis par reliģiskiem svētkiem. Šajā dienā ir ierasts dāvināt mīļajiem un draugiem dāvanas, ziedus un saldumus. Par pietiekamu dāvanu tiek uzskatīta rotaļlieta, baloni vai ziedi, bet tomēr šobrīd par Valentīna dienas dāvanām ir kļuvušas briljanta rotaslietas un dārgi luksusa auto.

Šie  ir romantiķu svētki. 14. Februāri uzskata par lielisku dienu laulībām, bildināšanai vai neaizmirstamam randiņam. 

Valentīna diena

Valentīndienas apsveikumi un dāvanas!

Par obligātu svētku dāvanas sastāvdaļu tiek uzskatīta kartiņa sirds formā. Valentīndienā kartiņas var nosūtīt ne tikai savam izredzētajam, bet arī draugiem un ģimenes locekļiem, jo Valentīna Diena ir dažādāko mīlestības formu svētki. 

Populārākā dāvana ir sarkanas rozes. Šie svētki rožu audzētājiem un pārdevējiem ir īpaši ejoši, jo šajā dienā ir jāiepriecina daudzas mīlētāju sirdis ar ziediem.  

Pasūtīt skaistākos ziedus un dāvanas savam mīļotajam jūs varat mūsu veikalā VIOLET.LV. Šo dienu tev vislabāk palīdzēs nosvinēt mūsu ziedu veikals un ļaus pārsteigt viņu ar brīnišķīgiem ziediem.  Šeit jūs atradīsiet labākas dāvanas un ziedus. VIOLET.LV piegādās rozes un dāvanas jūsu mīļotajiem Svētajā Valentīna dienā. 

Saistītie raksti

Dalīties ar šo rakstu

Pievienot komentāru

 (ar http://)

Atsauksmes

Vērtējums
5.0 No 5