Ko ierakstīt apsveikuma kartiņā un pievienot ziedu pušķim?

Pievienots : 2020-08-05 12:41:52

Ko ierakstīt apsveikuma kartiņā un pievienot ziedu pušķim? Varbūt mīlestības vēstuli?

Pasūtīt ziedus mīļotajam cilvēkam – tā ir puse no uzvaras, otra puse ir ieraksts apsveikumu kartiņā.

Dažreiz ir situācijas, kad gribi kaut ko pateikt, bet prātā nenāk īstie vārdi. Mēs piedāvājam iespēju aizņemties kādu citātu no pasaules slavenākajām mīlas vēstulēm. Lai slaveni mīlnieki runā Tavā vietā!

Esam atlasījuši dažas pasaulē iecienītas mīlestības vēstules. Neatkarīgi no tā, vai Jūs piedzīvojat jaunas, romantikas attiecības vai jau ilgstošas, stabilas un spēcīgas mīlas jūtas - šie mīlnieki ir skaisti iemūžinājuši mīlestības nianses visās tās formās.

Napaleona Bonaparta vēstule Žozefīnei de Boarnē

„Kopš dienas, kad es devos prom, ik mirkli esmu juties nomākts. Mana laime ir būt Tev blakus. Teju nepārtraukti esmu atkal izdzīvojis mūsu kopīgās atmiņas. Es atceros Tavas asaras, skaistumu un smaidu. Nesalīdzināmās Žozefīnes šarms ir kā nerimstoša liesma manā sirdī. Vēl pirms pāris mēnešiem es domāju, ka Tevi mīlu. Bet tiklīdz kā ieraudzīju no jauna, es sapratu, ka mīlu Tevi tūkstoš reižu spēcīgāk. Ar katru dienu kopš mūsu iepazīšanās esmu iemīlējis Tevi arvien vairāk un vairāk…”

Bēthovena vēstule anonīmajai “Nemirstīgajai mīļotajai”

“Vēl guļot gultā, manas domas jau tiecas pie Tevis, mana mīļotā Nemirstīgā. Esi mierīga, mīli mani – šodien, vakar. Es skumstu un no sirds ilgojos pēc Tevis. Tevis, Tevis, mana dzīve, mans viss. Ardievu,  turpini mīlēt mani – nekad nenosodi visuzticīgāko Tava mīļotā no sirdi. 

Vienmēr mana. 

Vienmēr Tavs.

Vienmēr mūsu.”

Ziedi

Džonija Keša vēstule Džeinai Kārterei Kešai

“Mēs kļūstam veci un pierodam viens pie otra. Mēs domājam līdzīgi. Mēs lasām viens otra domas. Mēs zinām, ko otrs vēlas, nemaz to neprasot. Reizēm mēs kaitinām viens otru, mazliet, mazlietiņ. Iespējams, reizēm mēs uztveram viens otru par pašsaprotamu. Bet laiku pa laikam es apsēžos un padomāju, gluži kā šodien, un es saprotu, cik laimīgs es esmu, ka varu dalīties dzīvē ar brīnišķīgāko sievieti, kādu esmu jebkad saticis. Tu vēl joprojām mani iedvesmo un fascinē! Tu liec man kļūt par labāku cilvēku! Tu esi manas iekāres objekts, pasaulīgais iemesls manai eksistencei. Es mīlu Tevi, ļoti, ļoti!”

Vladimira Nabokova vēstule topošajai sievai Verai (1923 g.)

"Es zvēru pie visa, kas man ir dārgs, pie visa, kam ticu - es zvēru, ka tā kā es Tevi mīlu, man nekad nav nācies mīlēt, ar tādu maigumu, līdz asarām un ar tādu mirdzuma sajūtu." 

[...] Un visvairāk es vēlos, lai Tu būtu laimīga, un, man šķiet, ka es varētu Tev dot šo laimi - laime ir saulaina, vienkārša un neparasta.

[...] Es Tevi mīlu, es Tevi gribu, man Tevi neciešami vajag ... Tavas acis – kuras tik brīnišķīgi mirdz, kad, noliecoties atpakaļ, Tu pasaki kaut ko smieklīgu - Tavas acis, Tava balss, lūpas, Tavi pleci - tik gaiši, saulaini ... "

Ernesta Hemingveja vēstule Marlēnai Dītrihai

“Es Tev nevaru to vārdos izteikt, taču, kad apskauju Tevi savās rokās – es jūtos kā mājās.”

Aleksandra Puškina vēstule Natālijai Gončarovai (1830 g.)

“Šodien ir gadadiena, kopš es Jūs pirmo reizi ieraudzīju, šī ir tā diena manā dzīvē. Jo vairāk es domāju, jo spēcīgāk esmu pārliecināts, ka manu eksistenci nevar atdalīt no Jūsējās: es esmu radīts, lai mīlētu un sekotu Jums, visas pārējās manas rūpes - vien maldīšanās un neprāts. Tālu prom no Jums mani nerimstoši vajā nožēla par laimi, kuru es nepaspēju izbaudīt.

Agrāk vai vēlāk es visu pametīšu un kritīšu Jums pie kājām. Tur es varēšu klejot apkārt Jūsu mājai, satikt Jūs, sekot Jums.”

Ziedu piegāde

Vinstona Čērčila vēstule sievai Klementīnei Čērčilai

“Mana mīļā Klemī, savā Madras vēstulē Tu uzrakstīji dažus man ļoti mīļus vārdus par to, ka es esmu bagātinājis Tavu dzīvi. Es nevaru izteikt vārdos, kādu prieku tas man sagādāja, jo es vienmēr būšu parādnieks Tavā mīlestības kontā, ja tāds būtu. Cik svarīgi man ir bijis dzīvot visus šos gadus Tavā sirdī, to nevar izteikt…”

Ričarda Burtona vēstule Elizabetei Teilorei

“Manas aklās acis izmisīgi gaida, kad atkal Tevi redzēs. Protams, E.B., Tu nesaproti, cik fascinējoši skaista vienmēr esi bijusi un cik, dīvainā kārtā, Tev piemīt īpaši bīstama piemīlība.”

Frīdas Kahlo vēstule mīļākajam

“Es nezinu, kā ir jāraksta mīlas vēstules. Bet es gribu teikt, ka visa mana būtība ir atvērta Tev. Kopš brīža, kad es Tevī iemīlējos, viss ir mainījies un piepildījies ar skaistumu ... Mīlestība ir kā smarža, kā elektrošoks, kā lietus. Zini, manās debesīs, Tu, tāpat kā lietus, līsti man virsū, un es, tāpat kā zeme, uzsūcu Tevi. ”

Noa vēstule Elijai no filmas “Piezīmju grāmatiņa” (The Notebook)

“Mana mīļotā Elija, šonakt es nevarēju aizmigt tāpēc, ka es sapratu, ka mūsu starpā viss ir beidzies. Bet sāpju vairs nav, tāpēc, ka viss, kas starp mums bija - bija īsts. Un, ja kādreiz, tālā nākotnē mūsu jaunajās dzīvēs, mēs satiksim viens otru, es ar prieku Tev smaidīšu un atcerēšos kā mēs pavadījām mūsu vienīgo vasaru, mācoties viens no otra un augdami mīlestībā. Vislabākā mīlestība ir tāda, kas pamodina dvēseli un liek sasniegt vairāk, kas iededz uguni mūsu sirdīs un ienes mieru mūsu prātos. Un to Tu man esi devusi. Un es cerēju atdot Tev visu savu mūšu. Es mīlu Tevi. Es kādreiz Tevi satikšu. Noa”

Cerams, ka šīs skaistās vēstules noderēja kā iedvesmas avots, lai skaisti un ļoti romantiski atdzītos mīlestībā savam mīļotajam cilvēkam, jo kā slavenais latviešu rakstnieks Imants Ziedonis reiz teicis:

“Bez mīlestības nedzīvojiet...”

Cieņā, 

VIOLET.LV komanda

Dalīties ar šo rakstu

Pievienot komentāru

 (ar http://)

Atsauksmes

Vērtējums
5.0 No 5